آموزش تاسیسات

تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

تفاوت لوله مانیسمان و دزدار

 لوله‌ها فضای استوانه‌ای توخالی هستند که بشر از هزاران سال پیش به منظور اهداف مختلف از آن‌ها استفاده می‌کرده است. فضای داخلی لوله‌ها را نمی‌توان از هر ماده‌ای پر کرد، زیرا ممکن است مقاومت بالایی نداشته باشند. به همین دلیل امروزه لوله‌های فلزی و فولادی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند؛ زیرا مقاومت بالایی داشته و در کاربردهای مختلف قابل استفاده هستند. هنگامی که صحبت از لوله‌ها می‌شود، دو اصطلاح رایج اغلب باعث سردرگمی خریداران می‌شوند: «لوله مانیسمان» و «لوله درزدار». در این مقاله به بررسی جزئیات این دو لوله، مهم ‌ترین تفاوت‌های لوله مانیسمان و درزدار و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.

 لوله مانیسمان چیست؟

 لوله بدون درز فلزی یا Seamless Pipe نوعی لوله است که هیچ‌گونه درزی در سطح داخلی و خارجی ندارد. لوله مانیسمان در اوایل قرن 19 توسط برادران مانیسمان اختراع شد، به همین دلیل بعدها با همین نام معروف شدند. لوله مانیسمان از جنس فولاد کربنی یا Carbon Steel ساخته شده است. لوله‌های بدون درز از طریق فرایندی به نام اکستروژن ساخته می‌شوند. برای ساخت لوله ابتدا یک شمش استوانه‌ای جامد حرارت داده می‌شود و با فشار از طریق قالب عبور می‌کند تا شکل لوله موردنظر ایجاد شود. این تکنیک ساخت یک لوله همگن و بدون درز را تضمین می‌کند. چون در ساختار لوله‌های مانیسمان هیچ‌گونه درزی استفاده نمی‌شود، ویژگی‌های متمایز و منحصربه‌فردی دارند از جمله، استحکام بالا، مقاومت در برابر فشار بالا، تحمل حرارت، مقاومت در برابر خوردگی و… این ویژگی‌ها سبب شده که جریان یکنواخت سیالات به راحتی توسط لوله‌های مانیسمان انجام شود. با توجه به بدون درز بودن، طبیعتاً قیمت بالاتری را نسبت به لوله‌های درزدار دارند. لوله‌های مانیسمان در صنایع مختلفی مانند صنعت نفت و گاز، صنایع شیمیایی، صنعت خودروسازی، صنایع دریایی، پالایشگاه‌ها، صنایع هیدروکربنی و پتروشیمی، صنایع ساختمان‌سازی و… استفاده شده و به صورت ایمن و کارآمد انتقال سیالات را انجام می‌دهند.

 لوله درزدار چیست؟

 لوله درزدار یا Welded Pipe نوعی لوله است که با خم کردن و جوش دادن یک صفحه تخت و ایجاد یک شکل استوانه‌ای ساخته می‌شود، این فرایند جوشکاری باعث ایجاد درز در ساختار لوله می‌شود. بر خلاف لوله بدون درز یا مانیسمان ، لوله درزدار دارای درزهای جوش است که در سطح داخلی و یا خارجی آن قابل مشاهده هستند. درزهای جوش لوله، معمولاً با استفاده از فرایندهای جوشکاری مانند جوش قوسی و جوشکاری بدون گاز ایجاد می‌شوند. لوله درزدار به دلیل تولید به صورت انبوه، هزینه کم‌تری نسبت به لوله مانیسمان داشته، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای زیادی دارند.

مهم‌ترین تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

مهم‌ترین تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

همان‌طور که در تعاریف دیدیم، به دلیل فرایند ساخت متفاوت، لوله‌های مانیسمان و درزدار تفاوت‌های زیادی دارند. در ادامه به بررسی مهم ترین تفاوت های لوله مانیسمان و درزدار پرداخته و یک مقایسه اجمالی بین لوله مانیسمان و لوله درزدار انجام می‌دهیم:

 فرایند تولید:

 همان‌طور که قبلاً اشاره شد، مهم ‌ترین تفاوت‌ های لوله مانیسمان و درزدار در فرایند تولید و ساخت آن‌هاست. لوله‌های مانیسمان از طریق فرایند اکستروژن ساخته می‌شوند در حالی که لوله‌های درزدار با جوشکاری در یک صفحه مسطح ایجاد می‌شوند.

 استحکام و دوام:

تفاوت لوله درزدار و مانیسمان، به دلیل وجود درز است. ماهیت بدون درز لوله‌های مانیسمان، باعث استحکام و دوام بالا می‌شود. عدم وجود درز کمک می‌کند تا این لوله‌ها کم‌تر در معرض نشتی و خوردگی قرار گیرند. لوله‌های درزدار، اگرچه محکم هستند، اما ممکن است استحکام پایین‌تری را به نسبت لوله‌های مانیسمان  داشته باشند.

هزینه:

 یکی دیگر از مهم ‌ترین تفاوت‌ های لوله مانیسمان و درزدار، قیمت آن‌هاست.  لوله‌های مانیسمان  به دلیل پیچیده بودن فرایند تولید، نسبت به لوله‌های درزدار گران‎تر هستند. فرایند تولید لوله‌های درزدار پیچیدگی زیادی ندارد و به منابع کمتری احتیاج دارد. به همین دلیل لوله‌های درزدار یک انتخاب اقتصادی هستند.

کاربرد:

 تفاوت لوله مانیسمان و درزدار در کاربرد آن‌هاست. هم لوله‌های مانیسمان و هم لوله‌های درزدار در صنایع مختلفی کاربرد دارند. لوله‌های مانیسمان  به دلیل استحکام بالا، در خطوط لوله گاز و نفت، نیروگاه‌های تولید برق و… کاربرد دارند، اگر به دنبال یک انتخاب مادام‌العمر برای لوله‌های منازل هستید، لوله‌های مانیسمان بهترین انتخاب هستند. از طرفی لوله‌های درزدار، با توجه به مقرون‌به‌صرفه بودن در سیستم‌های انتقال آب و لوله‌کشی کاربرد زیادی دارند.

 کیفیت سطوح:

لوله بدون درز دارای سطح داخلی صاف است. این ویژگی باعث کاهش اصطکاک و مقاومت برای جریان سیال داخل لوله می‌شود. در مقابل، لوله درزدار ممکن است به دلیل داشتن درزهای جوش در سطح داخلی، اصطکاک زیادی داشته باشد و به کُندی انتقال سیالات انجام شود.

 سایز و اندازه:

 لوله بدون درز یا مانیسمان معمولاً در اندازه‌های بزرگ تولید می‌شود. در مقابل لوله درزدار در اندازه‌ها و سایزهای مختلفی وجود دارد و برحسب نیازهای مختلف پروژه، طراحی و تولید می‌شوند. این هم یکی دیگر از تفاوت لوله مانیسمان و درزدار است.

 وزن حمل‌ونقل:

لوله مانیسمان به دلیل ساختار یکپارچه و بدون درز، وزن کمتری نسبت به لوله‌های درزدار دارد. این ویِژگی سبب می‌شود حمل‌ونقل آسان‌تری به نسبت لوله‌های درزدار داشته باشند.

 به طور کلی، هر دو نوع لوله، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که بسته به نیاز پروژه و شرایط صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین برندهای لوله درزدار 

 مزایا لوله مانیسمان نسبت به درزدار

 لوله‌های مانیسمان بدون درز هستند و درنتیجه احتمال نشتی وجود ندارد. این بدان معناست که به طور معمول لوله‌های بدون درز می‌توانند 20 درصد فشار بیشتری را نسبت به لوله‌های درزدار تحمل کنند.

 مزایا لوله مانیسمان نسبت به درزدار مقاومت بالای آن‌هاست. عدم وجود درز به این معنی است که لوله مانیسمان  می‌تواند مقاومت بالاتری را در برابر خوردگی داشته باشد؛ زیرا در برابر ناخالصی‌ها و عیوبی که معمولاً هنگام جوش دادن اتفاق می‌افتد قرار نمی‌گیرند. از طرفی یکی دیگر از مزایای لوله مانیسمان نسبت به درزدار، آزمایش نشدن است. تمامی لوله‌های درزدار چندین بار با مواد مختلف آزمایش می‌شوند. لوله‌های مانیسمان  به دلیل یکپارچگی نیاز به آزمایش ندارند. لوله بدون درز ظرفیت تحمل فشار بالا و استحکام بالاتری را دارد. قیمت بالای لوله مانیسمان  نسبت به لوله درزدار منطقی بوده؛ زیرا کاملاً ارزش هزینۀ بیشتر را دارد و کیفیت خود را تضمین می‌کند.

 خرید انواع لوله مانیسمان و درزدار با بهترین قیمت

 خرید انواع لوله مانیسمان و درزدار با بهترین قیمت

 بازرگانی تیم پارسه با بیش از 30 سابقه در زمینه تأسیسات صنعتی، یکی از بهترین تأمین‌کنندگان لوله مانیسمان و درزدار است. لوله مانیسمان اهواز، لوله مانیسمان کاوه، لوله مانیسمان چینی از معروف‌ترین لوله‌های مانیسمان هستند. همچنین لوله‌ درزدار سپاهان، لوله درزدار سپنتا و لوله درزدار ساوه بهترین‌های بازار هستند. بازرگانی تیم پارسه انواع لوله‌ها را تأمین کرده و با حذف واسطه‌ها بهترین قیمت موجود در بازار را تضمین می‌کند. اگر قصد خرید انواع لوله مانیسمان و لوله درزدار را دارید، تیم پارسه همراه با تیمی از متخصصین خبره، برحسب نیاز پروژه شما، مشاوره رایگان را ارائه می‌دهند. جهت استعلام قیمت و خرید انواع لوله مانیسمان و درزدار در فروشگاه تأسیساتی تیم پارسه همین الان با شماره 02166612017 تماس بگیرید.

2 دیدگاه در “تفاوت لوله مانیسمان و درزدار

  1. محمد موسوی گفت:

    سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم برای لوله کشی گاز منزل از لوله مانیسمان باید استفاده کنم یا درزدار؟

    1. admin گفت:

      سلام وقت بخیر از لوله‌های درزدار گازی یا api باید استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *